2005 - 7. Varatúra: Pécs

7. Varatúra - Pécs 2005.09.04.

 

Már vártuk ezt a túrát, hiszen előtte már háromszor vetettük el az útvonaltervet. Valljuk be Pestről Pécsre menni nem egy kifejezett motoros élménytúra. De hosszas keresgélés és egyeztetés után megtaláltuk a megoldást! Székesfehérvárról indulunk :-). Ez kedvez a nyugati országrészben lakó klubtagoknak, viszont nem túl jó a másik tábornak, de így is volt aki Egerből érkezett (ugye Papa?:-)

Ez a mostani túra kis létszámúra sikeredett, hiszen ?mindössze? 15 motor vett részt.

Az időjárás is kedvezett nekünk, így irány Pécs! A 62-es úton lementünk Mezőfalváig, majd Tamásin keresztül dombóvár után elértük a 66-os utat. Közben Tolnanémedinél megálltunk és felfedeztük Magyarország talán egyetlen benzinkútját, ahol nem volt benzin! Kicsit retro érzés volt.

A 66-os szintén nem az a kimondottan kanyarokkal megtűzdelt szakasz, viszont a sok hullám és a gyönyörű környezet feledteti ezt. Útközben csatlakozott egy helyi Varás, aki elvezetett minket egy kisebb kerülő árán a kanyargós részhez. Végre kiélhettük magunkat és túramotorokat meghazudtoló módon szeltük a kanyarokat. Még egy Volvo gazdáját is hatalmába kerítette a dolog, mert határozottan versenyre kelt velünk. Pécsre beérve lecsitultak a motorok és a motorosok is. Most már éhesek vagyunk, gyerünk enni!

Már vártak ránk a Bagolyvár étteremben, ami egy domb tetején állva gyönyörű kilátással fűszerezte meg a közös ebédet.

A pazar környezetet és a remek konyhát hátrahagyva indultunk tovább Orfű felé. Tele hassal ugyan nem olyan élvezet a kanyarvadászat, de így legalább a táj szépségére is lehet figyelni. Elérve a tavat csodálatos látvány tárult elénk.

Többször körbejárva a tavat egy parkolóban gyűltünk össze a szokásos közös fotó elkészítéséhez.

A visszafelé vezető út is látványosra sikeredett, hiszen rengeteg kis falun, kisebb városon áthaladva lenyűgöző tájakon jártunk. Az út Kaposváron keresztül Igal érintésével a Balaton parton Siófokot céloztuk meg következő megállás és tankolás állomásaként.

Innen a társaság tagjainak szétszórt lakhelyei miatt már kisebb csoportokban, ki országúton, ki autópályán indult haza, már akkor várva a következő, októberi Varatúrát......