2007. 8. Varatúra: Mecsek

Lassan az országnak már nem található olyan települése, ahol a Varadero Klub tagjai ne tették volna tiszteletüket fennállásuk óta! A Mecsekben is jártunk már, de most Tomi szemszögéből teszteltük a vidék szerpentinjeit. A dunaföldvári létszámolvasás rögtön extremitásokkal szolgált. A résztvevők között ugyanúgy találkozhattunk Balaton-felvidéki, mint Nógrád megyei Varaderóssal, de üdvözölhettünk más típusok tulajdonosai közül is, mint például BMW és Gold Wing, vagy akár Transalp nyergében érkezett motorosokat! A korosztály is széles skálát mutatott, hiszen (papíron!))) a legfiatalabb túrázó 12 évesen kapaszkodott apu mögött..(ugye Gergő?!)! A több mint 30 fős társaság, induláskor – a 125 ccm-es különítmény vezetőjétől – Kicsivarától búcsúzott, mivel a „kistestvérrel” hosszabb időbe telt volna a táv megtétele, ám a találkozás lehetőségéről nem akart lemondani… Tőle tudtuk meg később, hogy üldözőnk is akadt.

A „varakígyó” első megállója a hőgyészi MOL kút volt. Ám az addigi kilométerek sem teltek egyeseknek eseménymentesen… Míg a nagytöbbség a túraendúróknak külön erre az alkalomra fejlesztett aszfalt és az őszi táj színeinek elemzésével foglalatoskodott, bennem a gyanú felismeréssé alakult. A különleges és kényelmes lengéskomfort oka, nem az újonnan felszerelt hátsó gumim új fejlesztésének eredménye, hanem egy 6 cm-es vasszög ragaszkodó társasága… A benzinkút nem bonyolít akkora forgalmat, hogy érdemes lenne gumiszervízzel bővíteni, így az ötletelésig jutottunk. Tőlük cca 2 kilométerre van egy autószerelő műhely, bár vasárnap van.. Hát, sok sikert! Telefonáltunk a tulajnak, aki az anyóssal elkölthető ebéd lehetőségét félretéve, segítőkészen nyitotta fél óra múlva a kapukat. Ezt nevezem!!! Hárman maradtunk, míg a többiek az orfűi tó felé vették az irányt. A javítás miatti kényszerpihenő, lehetőséget adott Sindbádnak is, a feleslegessé vált meleg cuccoktól történő szabadulásra, amit a szomszéd házban zajló építkezés segédmunkásai mozizhattak végig… Feca a mester mozdulatait dokumentálta:

Informatív kép:

A többiek időközben megérkeztek a környék gyöngyszeméhez:

A sorba állított „Hondacsodákat”nem volt nehéz megtalálni, persze sok segítséget jelentett az útvonal ismerete… Ebéd gyanánt a helyi büfé kínálatából fogyasztottunk, míg voltak, akik az őszi nap utolsó sugarait használták ki:

De itt a „lesipuskás” is:

A „kötelező” közös fotó kedvéért összeállt társaság,

Lehetőséget kínált Fecának, pár fontos információ közlésére, az évközben érkezett új tagok számára. De hol is a hozzászólásom…?!

Ezt követően – kis késéssel a tervezetthez képest – elindultunk a túra hazavezető ága felé. A hőgyészi benzinkút ismét pihenőpontként funkcionált, ahol újabb felismeréssel gazdagodtunk. A PMR szerelő Sindbád mellett, Kravzo is szomorúan konstatálhatta a lánc cseréjének szükségét…:

Dunaföldvár felé haladva, lakóhelyirányának függvényében szóródott a csapat. A Shell kútnál lázas parolázás közben, pár gondolat erejéig idéztük fel a történteket, majd ismét elhangzott a szlogen: „MÁRCIUSBAN FOLYTATJUK”..!! 

- cs -