2008. - 3. Varatúra: Budapest, Pilis

A májusi „Vara-gurit” is - már a következő hétvégén aktuális - zánkai találkozó teendőinek rendeltük alá. A programok lebonyolításához, a túrák vezetéséhez „lelkes és sokat próbált” tagjaink közül érkeztek segítők. Így voltak „kötelező” és „szabadon választott” státuszú résztvevői a vasárnapnak, akik a Citadellán találkoztunk.

Feca eligazítását követően, a több mint 40 motort számláló csapat 4 brigádba rendeződve kezdte meg a Budapest nevezetességeit felvonultató útvonal bejárását. Az ünnepi forgalomban való közlekedésről közösen levont konzekvencia: reméljük, hogy a nemzetközi vendégsereggel előzékenyebbek lesznek a fővárosi autósok…!

A Hősök terére érkezve, terv szerint beállítottuk a vasakat, majd hosszan egyeztettek Egyesületünk nagyjai, a rendezvényre szerződtetett fotóssal…

Ezalatt Tomi szomorúan konstatálta, hogy első féktárcsája nem viseli nyomtalanul a lezárt lakattal való indulás következményeit, így párjával egyetemben kihagyták a Pilis szerpentinjeinek meglátogatását. Mivel Anyák napját is éppen ma jelezte a naptár, páran még velük hagyták maguk mögött a „varakígyót”, amint az a Dózsa György útra kanyarodva vette fel szokásos zippzár alakzatát. A tempós kanyarok sora, lassan feledtette a fővárosi tumultust. Míg elértük a dunabogdányi Forgó éttermet, kellemes kilométereket hagytunk magunk mögött.

Az ebédet előre rendeltük, így nem volt nagy fennakadás a rendelés területén. Étvágyunk csillapításának ideje alatt a viharfelhők is kitombolták magukat, így az esőruhákra ismét nem volt szükségünk.

A visszaúton ismét kellemes kanyargós kilométerekkel szemezhettünk a visszapillantókban, majd a Pilisvörösvárt követő benzinkútnál intettünk búcsút egymásnak. Mi felkészültünk. Következzen hát a VIM10!!!! 

- cs -