2008. 8. Varatúra: HKT I.

  A motorkerékpár szeretete összehozza az embereket. Az azonos típushoz vonzódók talán még könnyebben találnak egymásra. Ugyanazok a kérdések, problémák foglalkoztatják őket, hasonló a motorozási stílusuk, tempójuk, így szinte természetes, hogy mindenhol zajlik a klubélet. Ezúttal azonban a különböző Honda márkaklubok adtak egymásnak randevút. Az első nagy közös találkozó szervezésével a Varadero Klubot bízták meg. 

A varaderósok már tapasztalt túraszervezők, évről évre számos Vara-túra fűződik nevükhöz, valamint idén nagy sikerrel rendezték a 10. Nemzetközi Varadero Találkozót Zánkán, melyen több száz Varadero vett részt. A feladat most sem volt kicsi, öt Honda márkaklub, a Shadowners, az Africa Twin Hungary, a CBF Klub, a Hungarian Hornet & CB1DOOR Klub, és természetesen a Varadero klub tagjait kellett összefogni egy közös túrán.

Szeptember 27-én, szombaton Budapestről indult a csapat, hogy Zsámbék-Gyermely-Máriahalom-Bajót-Nagysáp-Bajna-Tarján-Vértestolna érintésével, 105 km-t megtéve érkezzenek Tatára, a Gottwald Hotelbe.

A Varások profi módon megszervezték a biztosítást, a 83 motorból álló konvoj minden probléma nélkül, együtt érkezett célba. Itt már vártak rájuk az ország más részeiből érkezett hondás klubtagok, így összesen 115 Honda motorkerékpárt számoltak össze a szervezők. 

A közös ebéd egyben remek alkalom volt a klubok bemutatkozására, tapasztalatcserére és a barátkozásra. Mindenki elmesélte, hol és merre jártak, milyen rendezvényeket szerveztek az elmúlt hónapokban. Nem maradhatott el a közös fotózás sem. A hangulat kiváló volt, melynek fényében máris tervek szövődtek a következő szezon közös túráira.

Délután következett a közös gurulás második, 80 kilométeres szakasza - természetesen szintén felvezetéssel - vissza Budapestre. De akadtak olyanok is, akik a hely nagyszerű adottságait kihasználva Tatán töltötték az éjszakát, ezzel is mélyítve a klubok közötti barátságot. A Honda Klubok Találkozójának szervezésében részt vállalt a Honda Hungary Kft is. A lebonyolításhoz minden segítséget megadott, emellett kifejezetten az eseményre készített pólóval ajándékozta meg a résztvevőket Az esemény sikerességére való tekintettel már tervezik a folytatást, talán évi két – akár egy szezonnyitó és egy szezonzáró - közös gurulás is a tervek közé kerülhet.