2009. 1. Varatúra: Sarlóspuszta

Sarlóspusztai szezonnyitó

Március 22. Immár 5. alkalommal kezdődik a motoros szezon a Varadero klubbal. A találkozási pont nem volt messze tőlünk, az időpont is fél 10-re volt hirdetve. Emberi idő, de mégis amikor a külső hőmérőre néztem kicsit elgondolkodtam. -2 C nem igazán motoros idő! De odase'! Elvégre Vanya Peti Balatonföldvárról már régen úton van...;-) A gödöllői benzinkútnál már ismerős arcok vártak. Vonásaikon messziről felismerhető volt a hosszú téli hónapok alatt gyűjtött elvonási tünet. Alig vártuk, hogy jókedvűen ismét lapogathassuk egymást, miközben kíváncsian vizslattuk a motorokon felismerhető téli tuningokat. Volt olyan, aki szélvédőt cserélt, volt aki kommunikációt épített a gépbe, de akadt olyan is, aki az egész mocit lecserélte. ;-)

Az év első túrája mindig nagy létszámmal indul és ez ma sem volt másként. A megjelent közel 50 motor látványa a benzinkút vezetőjének viszont, nemcsak hogy nem okozott vidám perceket, hanem egyenesen ellenszenves kihívásként értékelte jelenlétünket. Az ellenszenv kölcsönössé vált, amikor a kihívást telefonon abszolválta és a rend derék őrei segítségét kérte. Ellenünk…
Még jó, hogy a szolgálatban lévők már találkoztak motorosokkal és „rendrakás” helyett, a párbeszéd mellett döntöttek...

Mivel egyébként is indulni szerettünk volna, nem volt nehéz szót értenünk. A (mi) biztonság(unk) érdekében a menet végére álltak, villogó fénnyel követve a sort, a város széléig. 
Pedig a MOL mennyi pénzt áldoz a jó hírnévre…! 
A jó hangulatot azonban egyáltalán nem befolyásolták az események, hiszen eközben az időjárás szebbik arcát mutatva (persze elsősorban Kocka áldozatos munkájának gyümölcseként), már melengető napsütéssel haladt a délután felé. 
Isaszeg, majd Kóka irányában követtük az élen haladó sárga Varát.

A táj erősen magán viselte még a tél nyomait, de szépségeit a figyelmes szemlélő így sem véthette el. A kis forgalmú út szélén kora tavaszi virágok éledeztek, de előtűnt az egyik facsoport mögül pár élelmet kereső őz is.
Pusztavacs – mint tudjuk – az ország földrajzi középpontja. Ma mégsem tettünk látogatást emlékművénél, inkább a gurulást tettük hangsúlyossá. Majdnem 2 órát haladtunk folyamatosan a Sarlóspusztai Lovas panzióig, ahol az ebédet terveztük.

Az előre leadott menü jellegű rendelésnek hála, nagyon gyorsan sikerült a több mint 60 fős éhes társaságot jóllakatni. Persze mindez a precíz pincérek nélkül mit sem ért volna…

Az ebédet követően a klubtagokra egy rendkívüli közgyűlés várt, míg a vendég motorosok a környék felderítésével múlatták az időt. A hivatalos eseményeket megelőzve, Varafan élete párjának szülinapja alkalmából hangzott fel a „happy birthday”, a kissé erősen baritonra hangolt férfikórustól..:-) A tortából viszont mindenkinek jutott…;-)

Miután az egyesületi elnökség a rendkívüli közgyűlésen újból kiegészült, ismét a motorozásé lett a főszerep.

A kötelező csoportkép elkészültét követően, a távolabbi országrészek lakói „könnyes” búcsút intettek a derékhadnak, akik Ráckevét érintve fordultak a főváros felé.

Az utolsó 80 km-es szakaszt követően, már a megfogyatkozott létszámmal érkeztünk a halásztelki Spar parkolójába. Búcsúpacsi, pár fotó még a történelemnek, aztán elcsendesült a környék.
Végre 2009-ben is elkezdtük a motorozást, széles utat!..:-)

-cs-